Всеукраїнська проща у Страдч

  • Всеукраїнська проща до с. Страдч відбудеться 26 червня. Молитовне паломництво буде приурочене пам’яті страдецьких блаженних, Дню мирянина та 25-літтю виходу УГКЦ з підпілля.
    «Кожного року проща до с. Страдч відбувається під егідою якоїсь важливої теми для нашої Церкви, тому такі духовні мандрівки справді знакові. Наприклад, 2012 рік був Роком віри, а 2013-й – Роком мирянина, і саме в цей період часу ми намагалися донести до кожного мирянина важливість його ролі при Церкві та ті духовні завдання й виклики, які постають перед ним. 2014 рік особливий тим, що ми святкуємо 25-ту річницю виходу УГКЦ з підпілля. Наша мета – розповісти віруючим про усі перешкоди, які УГКЦ подолала, перебуваючи у підпіллі, в небезпеці, про той тернистий шлях, яким вона йшла заради визволення. Також покажемо й фільм про підпільну Церкву. Таким чином, у цьому часі ми прагнемо закцентувати увагу кожного на тому, як наші пращури: душпастирі та миряни, плекали віру у складні часи підпілля, як вони зростали духовно, незважаючи на усі перешкоди»,- розповів на брифінгу в конференц-залі Свято-Юрського комплексу Львівської архиєпархії УГКЦ о. Іван Колтун, парох Храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Страдч.
    «Спільна молитва, спілкування та єдність в Євхаристії – це неоціненний дар, за допомогою якого у складні для нашої держави дні ми знаходимо своє зцілення.  Прощі об’єднують людей, допомагають їм стати одним цілим, спільнотою милосердя й добра. За допомогою Церкви, довіри до неї й віри в її спасительну місію люди єднаються у Христі через сповідь, причастя, більше пізнають одне одного під час паломництва. Цьогоріч ми будо молитися за мир в Україні й за відпущення гріхів для нашого народу, за наше спільне світле майбутнє у Христі», – додав о. Іван Колтун.
    «Цього року ми святкуємо пам’ятну дату – 25-ту річницю виходу УГКЦ з підпілля. Крім цієї прощі, відбуватимуться різноманітні заходи, які мають на меті продемонструвати, як Греко-Католицька Церква зросла з цей час, і що підпілля було справжнім джерелом до праці та змін. У часі святкувань ми зосередимо увагу на мирянах, на тому, що вони повинні допомагати розвивати свої парафії, не бути байдужим до життя Церкви. Адже, спільною працею та вірою в Бога можна багато досягти», – сказав о. Павло Дроздяк, прес-секретар Львівської архиєпархії УГКЦ.
  • Програма Всеукраїнської прощі до с. Страдч:
    8:30 – Зустріч прочан в с. Ямельня на місці мученицької смерті блаженних о. Миколи Конрада і дяка Володимира Прийми.9:00 – Молебень до блаженних.

    10:00 – Піша хода до площі біля «Страдецької гори»

    11:00 – Архиєрейська Божественна Літургія (за участю Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського);

    – Присяга «відречення від алкоголю»
    – Молитва на освячення всякої речі;
    – Похід до церкви та молитва до блаженних;
    – Хресна дорога
    Контакти:
    о. Іван Колтун, парох храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Страдч,
    Тел.: 0677525772

    http://www.ugcc.lviv.ua/

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.