Владика Богдан (Дзюрах) представив на Синоді єпископів УГКЦ звіт про діяльність Патріаршої курії

У третій день роботи Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах), керівник Адміністрації Патріаршої курії, представив синодальним отцям звіт про діяльність Патріаршої курії за минулий рік.

На початку доповіді владика Богдан відзначив, що «діяльність Патріаршої курії була передусім скерована на матірну територію, але ми щоразу більше намагаємося виходити на глобальний, міжнародний рівень». Щодо конкретних заходів, то було звернено увагу на певні структурні зміни в Патріаршій курії, зокрема на створення нових підрозділів, відділів патріаршого рівня, які мають завдання захищати вірних від впливу деструктивних сект і релігійних рухів, а також налагоджувати тіснішу співпрацю УГКЦ із міжнародними інституціями та іншими Церквами-сестрами, як католицького сопричастя, так і православного світу.

Як розповів владика, кожен підрозділ Патріаршої курії мав якісь свої здобутки. Так, Департамент інформації у співпраці з Патріаршою комісією у справах молоді видав першу аудіокнигу Блаженнішого Святослава, яка складалася із запитань та відповідей, що їх ставила Главі Церкви молодь. Інший важливий проект для Церкви – це щойно видане презентаційне видання «Українська Греко-Католицька Церква: перші кроки, сповідництво і відродження». «Це книжка, яка досі не мала аналогів, оскільки в ній висвітлені історія, життя та діяльність нашої Церкви, по суті, від перших кроків християнства на українських землях і до сьогодні. Її видано двома мовами, щоб із змістом могли ознайомитися також неукраїномовні читачі, вірні нашої Церкви і люди, котрі цікавляться історією нашої Церкви та греко-католицького середовища», – наголосив доповідач.

Окремо керівник Адміністрації Патріаршої курії розповів про капеланське служіння різних напрямків та діяльність Департаменту зовнішніх зв’язків, що має на меті покращувати співпрацю, взаємовідносини УГКЦ із громадськими організаціями України.

Відтак владика Богдан наголосив на важливій ролі комісій УГКЦ. Зокрема сказав про Патріаршу катехитичну комісію, яка нині успішно працює над програмою застосування практики катехуменату в Українській Греко-Католицькій Церкві та Патріаршу літургійну комісію, що опрацювала інструкцію щодо перекладу літургійних текстів українською мовою, «оскільки ми відчуваємо нагальну потребу перекладу багатьох літургійних книг».

Крім того, єпископ відзначив важливе служіння Пасторально-місійного відділу, який опікується вірними УГКЦ у тих країнах, де немає церковних структур УГКЦ.

На завершення дня на Синоді Єпископів УГКЦ заслухали звіти синодальних комітетів: Комітету моряків цивільного флоту (владика Василь Івасюк); Комітету катехизації і християнської освіти (владика Петро Стасюк); та Богословського комітету (владика Борис Ґудзяк).

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.