Владика Богдан (Дзюрах): «Під час візиту ad limina єпископи УГКЦ подякують Папі за підтримку та поінформують про ситуацію в Україні»

Ми знаємо, що насправді відбувається в Україні, і переконані в необхідності робити відповідні кроки та заходи, щоб зупинити війну і відновити територіальну цілісність нашої країни, а також забезпечити умови для миру у світі. Так прокоментував ескалацію насильства у східному регіоні України Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) для Релігійно-інформаційної служби SIR.

“На жаль, – розповів єпископ, – сталося те, чого ми боялися. Рік по тому, як відбулася анексія Криму, вибухнула гібридна війна в Україні. Ми благаємо Бога зупинити різанину на Сході Україні”.

Єпископ наголосив, що кожен знак солідарності у світі має велике значення для України: «УГКЦ глибоко вдячна Папі Франциску за його заклики до миру в Україні, за його спеціального легата на святкування 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля, кардинала Кристофа Шенборна, який відвідав Київ у грудні минулого року, і насамперед за молитви про тих, хто страждає через війну в нашій Батьківщині».

«Ми сподіваємося зустрітися з Папою під час спеціального візиту ad limina у Ватикані, що запланований на лютий цього року, особисто висловити йому нашу вдячність та розповісти про реальну ситуацію в країні”, – додав він.

Владика Богдан уже вкотре звертається до міжнародного співтовариства з проханням набратися сміливості і визнати те, що в Україні триває не громадянська війна чи внутрішній конфлікт, а військова агресія, неоголошена війна в центрі Європи, яка була спланована далеко заздалегідь.

«Ми повинні мати мужність назвати ім’я автора цієї трагедії і зробити все можливе, щоб запобігти дальшим кривавим подіям, які дедалі більше поширюються. Ми очікуємо акцій солідарності на різних рівнях”, – резюмував Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Довідка

Візити ad limina Apostolorum, окрім юридичного, мають глибокий пасторальний та богословський характер. Святий Папа Іван Павло ІІ підкреслював, що візити ad limina становлять особливий момент пасторальної єдності між єпископами всіх помісних Церков у всьому світі. Папа під час таких зустрічей може ознайомитися з ситуацією кожної дієцезії, а єпископи підтверджують та зміцнюють своє сопричастя з Намісником Христа на землі.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.