Відійшов у вічність вислужений Глава Халдейської Католицької Церкви

У середу, 9 квітня 2014 р., в лікарні міста Сан-Дієго (США), на 87-му році життя відійшов по вічну нагороду Блаженніший Еммануїл ІІІ кардинал Деллі, вислужений Халдейський Патріарх Вавилону.

Патріарх Еммануїл ІІІ, який народився 6 жовтня 1927 року, очолював Халдейську Католицьку Церкву від 3 грудня 2003 року до 19 грудня 2012 року. Під час консисторії 24 листопада 2007 року Папа Венедикт XVI ввів його до Колегії Кардиналів. Період його служіння на чолі Церкви був сповнений неабиякими труднощами, адже збігся з черговим збройним конфліктом в Іраку.

Пригадаємо, що Халдеї – це назва стародавнього народу, що мешкав на Близькому Сході, на північно-західному березі Перської затоки. Сьогодні ж цим словом називають перських та месопотамських християн, особливо – тих, які прийняли унію з Римом. Халдейська Католицька Церква поширена на території сучасних Іраку, Ірану, Туреччини, інших країнах Близького Сходу та в діаспорі. Осідком халдейського католицького Патріарха є столиця Іраку місто Багдад.

Після упокоєння кардинала Деллі Колегія Кардиналів нараховує 216 членів, 120 з яких є виборцями, тобто, ще не досягли 80-ти років життя і можуть брати участь у Конклаві.
Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.