В УКУ презентували книгу Райнгарда Юнкера і Зиґфріда Шерера «Еволюція. Критичний підручник»

Книга «Еволюція. Критичний підручник» українською мовою побачила світ у тернопільському видавництві «Мандрівець» у серпні цього року. Колектив німецьких авторів – фахівців з біології, фізіології, генетики, мікробіології, біохімії, палеонтології, палеоантропології, ембріології та медицини, видаючи у світ цей підручник, представляє читачеві сучасний стан наукових досліджень у цих галузях та пропонує інтерпретацію їх результатів із залученням теорії створення, яке розуміється як свідома та свобідна дія причини, достатньої для виникнення необхідно складних функціональних форм життя.

Друге видання  підручника здобуло в Німеччині премію у 2002 році в номінації «Schulbuchpreis» («Найкращий шкільний підручник»), а його автори – премію від спілки «Навчання для німецького та європейського майбутнього». Україномовний переклад оновленого шостого видання було здійснено коштом видавництва «Мандрівець» за сприяння кафедри філософії УКУ. Над перекладом працювали перекладачі Олеся Степанишин, Софія Матіяш та Олег Конкевич, а над науковою редакцією тексту – викладачі УКУ Петро Гусак та Олеся Кука, а також Леся Довганик – біолог із Тернополя.

У презентації українського видання підручника взяв участь директор видавництва «Мандрівець» Богдан Фенюк, про науковий статус теорії макроеволюції та її альтернативу розповів д-р Петро Гусак, а завідувач кафедри богослов’я УКУ д-р Віктор Жуковський проедставив богословський погляд на еволюцію.

332 сторінки ілюстрованого тексту німецьких вчених – це перша книга українською мовою, написана з нематеріалістичної позиції. Автори посібника вказують на те, що теорія макроеволюції є світоглядною, а не природничою метатеорією, а значить не може претендувати на виключність. Професори біології для з’ясування меж дії еволюційної теорії Чарльза Дарвіна виходять за межі науки у світоглядну сферу, що дає можливість побачити раціональність та послідовність альтернативних пояснень. Критиці еволюційних гіпотез присвячена значна частина книги, що подає концепцію Розумного Задуму і спонукає замислитись над його сигналами.

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.