В УГКЦ відбувається зустріч голів єпархіальних екуменічних комісій

Цьогорічна зустріч голів єпархіальних комісій Української Греко-Католицької Церкви для сприяння єдності християн з благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука) уперше відбувається в Києві.

29 жовтня голови комісій зустрінуться з Блаженнішим Любомиром(Гузаром), Папським нунцієм в Україні архиєпископом Томасом Галліксоном і представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. Ввечері запланована зустріч з провідними релігієзнавцями та богословами різних конфесій в Інституті релігійних наук святого Томи Аквінського у Києві, на якій обговорюватимуться такі теми, як постійний духовний розвиток представників комісії, екуменічна підготовка та формація майбутніх священиків у семінаріях та вищих школах єпархій.

Очікується, що голови єпархіальних комісій проаналізують ситуацію в єпархіях Української Греко-Католицької Церкви та запропонують орієнтовні плани роботи на 2015 рік, серед яких важливим пунктом буде організація Тижня молитов за єдність християн та презентація нового екуменічного видання комісії.

Наступного дня, на завершення засідань, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви буде проведена спільна молитва за мир в державі та єдність Церкви.

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.