В УГКЦ триває Декада місійності

На свято Вознесіння ГНІХ, згідно з рішенням Синоду Єпископів, в УГКЦ розпочинається Декада місійності. Цей період триватиме до Зіслання Святого Духа (П’ятдесятниці) і має на меті звернути увагу всієї Церкви на спільне покликання бути місійними.

 

Як зазначив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав, протягом цих десяти днів в усіх парафіях УГКЦ будуть роздумувати над тим, якою повинна бути місія християн третього тисячоліття у світі. Про це він сказав в проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії в день Вознесіння Господнього, 29 травня 2014 року, у Патріаршому соборі Воскресіння УГКЦ, що в Києві.«Цими днями ми будемо готуватися здійснювати апостольське служіння відповідно до покликання охрещеного Божого люду. Ми не можемо затримати тільки для себе всі ті дари, які отримали від воскреслого Христа. Разом з апостолами слід проповідувати правду про єдиного Бога в трьох особах і робити Його учнями всіх тих, хто ще не знає правдивого Бога», – сказав проповідник.

Блаженніший Святослав додав, що Декада місійності є також і часом очікування Духа Святого, і періодом підготовки до нашої християнської місії.

Для того щоб пройти зупинками Декади за визначеною щоденною програмою, варто користуватися нещодавно виданим «Путівником Декади місійності». На початку видання пояснюється значення цього періоду в житті Церкви, а далі – дні Декади з відповідним Божим Словом, роздумами, молитвою, завданням, читанням Діяння апостолів. Цю книжечку кожен вірний зможе придбати у своїй парафії. Також вийшла окремим виданням Інструкція для священиків щодо Декади місійності. У цій Інструкції наголошується, що головною дійовою особою Декади місійності є Святий Дух, який «діє потужно, торкаючись і навертаючи людські серця».

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.