В УГКЦ очікують паломників з усього світу на відзначення ювілею 1025-річчя Хрещення Русі-України

Греко-католики з усього світу зберуться на прощу з нагоди посвячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, яке відбудеться 17-18 серпня під час святкування 1025-річного ювілею Хрещення Русі-України. Про це повідомив владика Йосиф (Мілян), голова наглядової ради будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового, що в Києві, та керівник організаційного комітету з відзначення ювілею 1025-річчя Хрещення Русі-України в інтерв’ю Департаменту інформації УГКЦ.

«З тої інформації, що я маю зараз, очікується прочани із усього світу. Уже зголосилися люди з Австралії. Вони просять заздалегідь зарезервувати їм місця у церкві на богослужіннях, в опері, на бенкеті, тому що летітимуть 26 годин і хочуть мати гарантію, що кудись потраплять. Поки що з Австралії це дві групи по 30 чоловік. Також висловили бажання люди з Америки та Канади… Гадаю, ми матимемо вірних і з Бразилії, і з Аргентини, з Росії, Казахстану, Прибалтики, з усіх європейських країни й, звісно, з самої України», – розповів єпископ.

Владика Йосиф зазначає, що вже в рамках цієї прощі діє Паломницький центр, який на своєму сайті пропонує різні туристичні тури Центральною та Східною Україною.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.