В Санлісі відзначили пам’ять Анни Ярославни і святих князів Бориса і Гліба

10 травня в містечку Санліс біля Парижа відбулося традиційне вшанування Анни Ярославни у Франції. Особливим гостем святкувань став Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

До Санліса також завітали: владика Гліб (Лончина), Єпарх Лондонський; владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський (Канада); владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський; Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Ален Ремі; Надзвичайний і Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур; Надзвичайний і Повноважний посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська та багато гостей із різних куточків Франції та з України.

Учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятника Анні Ярославні та пам’ятної дошки жертв Голодомору. Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, відбулася в Санліському соборі. Патріарх привітав матерів із Днем матері, зауваживши, що Анна Ярославна була прикладом християнської матері. «Події, які ми відзначаємо, Анна Ярославна, князі Борис і Гліб, є частинкою нашої європейської історії”, – наголосив він.

Особливим моментом свята став концерт хору катедрального собору Святого Володимира Великого в Парижі під диригуванням всесвітньо відомого диригента Кирила Карабиця, який у 2013 році визнаний Диригентом року британським Royal Philharmonic Society.

Крім того, під час святкувань були представлені архітектурні проекти відновлення храму Святих Бориса і Гліба та Культурного центру Анни Ярославни (архітектори Laure Schneegans та Philippe de Potestad).

Організаторами святкування днів Анни Ярославни в Франції є Паризька єпархія святого Володимира Великого Української Греко-католицької Церкви та спільнота українців, котрі мешкають у Франції.

ugcc.fr

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.