В День Незалежності Папа Франциск молився за Україну

У неділю, 24 серпня 2014 року, після проказування молитви «Ангел Господній» з тисячами паломників, зібраними на площі святого Петра у Ватикані, Папа Франциск привітав Україну з Днем Незалежності. Як тільки він згадав про Україну, його слова були перервані довгими оплесками усіх присутніх.

«Дорогі брати й сестри, моя думка сьогодні особливим чином лине до улюбленої землі України, яка сьогодні відзначає національне свято, до всіх її синів і дочок, до їхніх прагнень миру та спокою, яким загрожує ситуація напруження й конфлікту, що не подає ознак зменшення, викликаючи багато страждань серед цивільного населення. Ввіряємо Господу Ісусу та Пресвятій Богородиці всю країну і спільно молімось, насамперед, за жертви, за їхні родини й за всіх, що страждають. Я отримав листа від одного єпископа, який розповідає про все це горе. Помолімось разом до Пресвятої Богородиці за цю улюблену землю України в день її національного свята!»

Папа разом з тисячами паломників, присутніми на площі святого Петра, проказав молитву: «Богородице Діво», закінчивши словами: «Маріє, Царице миру, молися за нас!»

сайт Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.