Уряд затвердив план заходів з відзначення 150-річчя Андрея Шептицького

Уряд утворив організаційний комітет з підготовки та відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького та затвердив План заходів із відзначення ювілейної дати в 2015 році.

Розпорядження, розроблене Міністерством культури, прийняте на засіданні Кабінету Міністрів 29 квітня, інформує прес-служба Мінкультури.

Організаційний комітет очолив віце-прем’єр-міністр України – міністр культури В’ячеслав Кириленко. До складу комітету ввійшли: заступник міністра культури України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко, директор Департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури Андрій Юраш, представники Міністерства фінансів, Міністерства освіти і науки, Міністерства закордонних справ, Державного комітету телебачення і радіомовлення; голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, представники обласних державних адміністрацій, народні депутати, історики, релігієзнавці, громадські та культурні діячі.

Відповідно до плану заходів, у листопаді 2015 року у Національній опері відбудеться урочиста академія, присвячена 150-річчю з дня народження митрополита Андрея Шептицького. У травні у Львівському музеї історії релігії пройде міжнародна наукова конференція «Історія релігій в Україні», присвячена вшануванню пам’яті Андрея та Климентія Шептицьких. Наприкінці року відбудуться наукові конференції, присвячені різним аспектам діяльності митрополита, а також конкурси учнівських творів, книжкові виставки, круглі столи та наукові читання в школах. У Національному музеї імені Андрея Шептицького відбудеться виставка «Митрополит Андрей Шептицький – засновник Національного музею у Львові та меценат української громади», а також виставка з нагоди ювілейної дати відбудеться у Музеї історії міста Києва.

Планом заходів передбачено проведення молодіжних таборувань на батьківщині митрополита А. Шептицького у с. Прилбичі Яворівського району Львівської області; запровадження туристично-екскурсійних маршрутів до місць, пов’язаних із життям і діяльністю митрополита Андрея Шептицького. Окрім того, у Києві планується встановити на Міському будинку вчителя меморіальну дошку Андрею Шептицькому.

У липні Національний банк випустить в обіг пам’ятну монету «Андрей Шептицький», а Укрпошта випустить марку і конверт «Перший день».

www.kmu.gov.ua

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.