У Ватикані 11 квітня відбудеться офіційне проголошення Року Божого Милосердя

Як відомо, під час покаянного богослужіння 13 березня 2015 р., Папа Франциск повідомив про те, що вирішив проголосити надзвичайний Ювілейний Рік, присвячений Божому милосердю. У суботу, 11 квітня, в Неділю Божого Милосердя – свята, встановленого святим Іваном Павлом ІІ на неділю після Пасхи – відбудеться офіційне проголошення надзвичайного Святого Року.

Цього дня буде оприлюднено Папську Буллу, що передбачає прочитання деяких уривків з неї перед Святими Дверима базиліки Святого Петра. Опісля Святіший Отець очолить богослуження вечірні Неділі Божого Милосердя. Наступного дня Папську Буллу буде зачитано в базиліках Святого Івана на Латерані, Святого Павла поза Мурами та Святої Марії Більшої під час богослужінь, які очолять відповідні кардинали-архипресвітери.

Слово «булла» походить від латинського терміну, яким позначалося металеву капсулу, яка захищала воскову печатку, прикріплену за допомогою шнурків до важливих документів. Згодом цим словом почали називати саму печатку, а далі – увесь документ і саме в цьому значенні його сьогодні вживається для позначення важливих папських документів.

Булла проголошення ювілею, особливо, коли мова йде про надзвичайний Святий Рік, крім окреслення періоду та способу його проведення, є також основним документом для визначення духу і намірів, з якими Римський Архиєрей його проголошує та плодів, яких він очікує для Церкви.

http://uk.radiovaticana.va/

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.