У Вашингтоні занепокоєні релігійними утисками на окупованих територіях України

Напередодні Національного Молитовного Сніданку у Вашингтоні в будівлі Конгресу США відбувся Круглий стіл на тему релігійних переслідувань на окупованих територіях України.

Захід був організований за підтримки Християнської місії «Євразія» та організаторів постійного діючого Круглого столу з міжнародної релігійної свободи, повідомляє Інститут релігійної свободи.

У засіданні взяли участь експерти та політики з України та США, зокрема конгресмен від Арізони Трент Френкс (Trent Franks), депутати Верховної Ради України та німецького Бундестагу, пастори та служителі з євангельських церков України, Середньої Азії та США.

“Факт обговорення на Круглому столі питань щодо обмежень релігійної свободи та утисків прав віруючих у Криму і на окремих територіях Донбасу, підконтрольних бойовикам, показує на те, що цим питанням надаватиметься увага і підтримка на міжнародному рівні”, – поділився враженнями голова правління ІРС Олександр Заєць.

Під час свого виступу керівник Інституту релігійної свободи навів факти цілеспрямованих переслідувань віруючих з боку сепаратистів на сході України, а також пояснив, з якими проблемами стикнулися українські церкви в окупованому Криму.

“Вперше, на такому представницькому рівні були підняті проблеми обмеження релігійної свободи, насильства і вбивств по відношенню до релігійних груп на окупованих територіях України”, – заявив депутат Верховної Ради України, служитель Союзу ЄХБ України Павло Унгурян.

Водночас депутат Бундестагу ФРН пастор Франк Хайнріх нагадав про резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи від 29 січня 2015 року щодо необхідності захисту християн в Європі і на Близькому Сході.

“Події в Україні стривожили не тільки сусідні держави та політиків, які втягнуті у цей конфлікт, але також глобальну Християнську спільноту. В багатьох дискусіях розмова сфокусована не лише на конфлікті між Росією та Україною, але мова йде також про конфлікт між Євразією та Європою, Росією та Заходом, православним «Руським світом» и ‘секуляризованою протестантсько-католицькою цивілізацію’, православними цінностями та універсальними правами людини, ‘традиційним порядком’ та свободою”, – наголосив у своїй доповіді віце-президент Асоціації «Духовне Відродження» професор Михайло Черенков.

У дискусії під час Круглого столу взяли участь українські пастори Ігор Бандура та Петро Дудник. Учасники заходу детально ознайомилися зі станом церков і умовами релігійної діяльності віруючих на окупованих територіях України, обговорили можливі шляхи допомоги християнам в Криму та на Донбасі.

Круглий стіл завершився прийняттям рекомендацій на адресу ООН, ОБСЄ, Конгресу США та Адміністрації Президента Барака Обами. Учасники зустрічі закликали християн всього світу молиться про мир в Україні та підтримувати переслідуваних одновірців.

Інститут релігійної свободи, Київ
www.irs.in.ua

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.