У Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ буде новий єпископ-помічник

У середу, 25 червня 2014 р., у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ Всечесного отця Григорія Комара, дотеперішнього Протосинкела Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, Єпископом-помічником цієї єпархії, надавши йому титулярний осідок Акці.
Владика-номінант Григорій Комар народився 19 червня 1976 року в Летні Дрогобицького району Львівської області. Після навчання в Івано-Франківській Духовній Семінарії 22 квітня 2001 р. отримав пресвітерське рукоположення з рук владики Юліана Вороновського. Продовжував навчання в Папському Східному інституті в Римі, де 2003 року здобув ліценціат зі східного богослов’я.

Повернувшись в Україну, о. Григорій виконував служіння віце-ректора та економа Дрогобицької Духовної Семінарії, де також був викладачем. Здійснював душпастирське служіння на різних парафіях. У березні 2012 року призначений Протосинкелом Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Крім рідної української мови, володіє російською, польською, англійською та італійською.

Текст із сторінки Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.