У Римі відбудеться конференція про релігійну свободу в країнах ОБСЄ

У п’ятницю, 29 листопада 2013 р., з ініціативи Посольства України при Святому Престолі, в приміщеннях Папського університету святого Томи Аквінського (Angelicum) у Римі, відбудеться міжнародна конференція «Християни в регіоні ОБСЄ: свобода, нетолерантність та дискримінація». Зазначимо, що 2013 року Україна головує в Організації Безпеки та Співробітництва в Європі, а Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська є Особистим представником Діючого голови ОБСЄ з питань протидії расизму, ксенофобії та дискримінації щодо християн та осіб інших віросповідань.

Під час конференції відбудеться обговорення ситуації із обмеженням релігійної свободи та випадків переслідування, яких останнім часом дедалі частіше зазнають християни, що проживають на території держав-членів ОБСЄ.

Участь у роботі конференції візьмуть: Генеральний секретар цієї впливової міжнародної організації Ламберто Дзанньєр, Директор Департаменту Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ Флоріан Хоненберґ, Керівник Обсерваторії по дискримінації та нетолерантності проти християн в Європі Мартін Куглер, Посол Великобританії при Святому Престолі Найджел Бейкер та Посол Литви при Святому Престолі Ірена Ваісвілайте, представники Державного Секретаріату Апостольської Столиці, Папської Ради «Справедливість і мир», Центру міжрелігійного діалогу ім. Івана Павла ІІ, Факультету соціальних наук університету св. Томи Аквінського.

Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.