У Парижі обговорювали організаційні заходи до Форуму священиків УГКЦ Західної Європи

8 травня 2013 року з благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ, в єпископській резиденції єпархії Святого Володимира Великого в Парижі відбулася чергова нарада ієрархів УГКЦ у Західній Європі.

У ній взяли участь: владика Петро (Крик), Апостольський екзарх у Німеччині та країнах Скандинавії; владика Гліб (Лончина), Єпарх єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні та Апостольський візитатор для українців-греко-католиків в Ірландії; владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців-греко-католиків в Італії та Іспанії; владика Борис (Ґудзяк), Єпарх Паризької єпархії Святого Володимира Великого для українців візантійського обряду Франції та делегат у Бенілюксі і Швейцарії.

Ієрархи УГКЦ у Західній Європі цього року вже вдруге зібралися на спільну нараду. Основною темою обговорення під час зустрічі було питання щодо підготовки організаційних заходів із проведення Форуму священиків УГКЦ Західної Європи, запланованого на 2-6 грудня 2013 року в португальському чудотворному містечку Фатімі.

Цього ж дня єпископи в телефонному режимі обговорили власні напрацювання та результати наради з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, який благословив проведення заходу і висловив бажання взяти в ньому участь.

Форум священиків УГКЦ у Західній Європі пройде під гаслом «Нова євангелізація: Чи віримо, що вона можлива?» З’їзд, що передбачає обговорення й оцінювання душпастирської ситуації УГКЦ у Західній Європі, ставитиме собі за мету насамперед налагодження тіснішої співпраці між церковними структурами УГКЦ у країнах Західної Європи. У цьому контексті прозвучать доповіді досвідчених осіб у ділянці літургійного життя, катехизації, шкільництва тощо.

Очікується, що у Форумі священиків УГКЦ Західної Європи візьме участь понад 100 душпастирів та біля 10 науково-практичних доповідачів.

Ближчим часом розпочне роботу спеціальна веб-сторінка, яка міститиме детальну інформацію про проведення Форуму та можливість реєстрації учасників.

Довідка

На сьогодні Лондонська єпархія УГКЦ налічує 30 парафій, а Паризька – 25. На території Німеччини та Скандинавії діє апостольський екзархат, який нараховує понад 75 парафій.

В Італії з 2003 року, а в Іспанії з 2004-го для вірних УГКЦ, які здебільшого є сучасними трудовими мігрантами, на прохання Синоду Єпископів УГКЦ Святіший Отець призначив апостольського візитатора. Однак УГКЦ у цих країнах ще не має офіційної юридичної структури. В Італії на сьогодні діє 140, а в Іспанії 40 громад УГКЦ. Переважно богослужіння відбуваються при місцевих римо-католицьких храмах, а юридичний статус українських церковних громад має форму капеланства або місії для вірних іншої Церкви свого права (sui iuris) на території Латинської Церкви.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.