У Нью-Йорку пройшов міжрелігійний кліматичний саміт

21-22 вересня в Нью-Йорку відбувся міжрелігійний кліматичний саміт, організований Всесвітньою радою Церков і об’єднанням «Релігії за мир», який має стати вагомим внеском для міжнародної дискусії і процесу пошуку вирішення проблеми кліматичних змін та подолання їх наслідків у всесвітньому вимірі.

Знаковим є те, що міжрелігійний саміт, в якому візьмуть участь близько 30 предстоятелів та представників християнських Церков і світових релігій відбудеться напередодні саміту з питань змін клімату, який організовує 23 вересня у Нью-Йорку Організація Об’єднаних Націй, участь у якому заявили делегації з 115 країн.

Кліматичні зміни з широким спектром негативних наслідків на навколишнє середовище, а також світову економіку та все людство є причиною глибокої стурбованості не лише політичних лідерів міжнародного співтовариства. Міжрелігійний саміт з питань змін клімату, який проходить в Нью-Йорку, є свідченням свідомості спільної та релігійної відповідальності за планету Земля і всіх її мешканців. Предстоятелі християнських Церков та світових релігій мають дослідити питання оптимізації міжконфесійної співпраці, направленої на збереження балансу кліматичної системи, що безпосередньо пов’язано з питанням соціальної справедливості на національному та міжнародному рівнях.

Зокрема, на порядку денному міжрелігійного саміту стоїть питання можливостей та інструментів взаємної співпраці християнських Церков і світових релігій у справі збереження та охорони нашого спільного дому – планети Земля і всіх її мешканців.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екологі

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.