У міжнародному форумі «Джен Фест» у Будапешті братиме участь християнська молодь з України

З 29 серпня по 3 вересня 2012 року в м. Будапешті (Угорщина) відбудеться міжнародний форум молоді «Джен Фест». З ініціативи Комісії УГКЦ “Справедливість і Мир” на цьогорічному форумі вперше буде представлена й Україна: до угорської столиці приїде молодь із різних куточків нашої країни. Про це повідомляє секретаріат Комісії УГКЦ “Справедливість і Мир”.

Учасником зустрічі в Будапешті може стати кожен охочий віком від 18 років. Під час форуму, як зазначено в програмі зібрання, відбудеться низка екскурсій Угорщиною, зокрема й у столиці. Перебуваючи на «Джен Фесті», молодь із різних країн Європи зможе поспілкуватися та обмінятися досвідом суспільно-політичної діяльності.

Мета форуму – сприяти братерству, єдності й розбудові християнських цінностей. Цей захід, що систематично відбувається в різних країнах Європи, безперечно, дасть змогу українській молоді збагатити свій досвід християнського життя та відкрити для себе нові можливості й напрями діяльності в Церкві й суспільстві. Наприкінці форуму учасники запропонують Європейському парламентові й ООН проект «Постійного органу загального братерства» та приймуть звернення щодо його конкретних цілей.

Особливістю цієї поїздки є й те, що для зацікавленої молоді, яка хоче взяти участь у форумі, Комісія УГКЦ “Справедливість і Мир” оголосила фотоконкурс, переможець котрого зможе безкоштовно стати учасником зустрічі в Будапешті. Про умови цього конкурсу можна дізнатися за адресою: http://www.ugcc.org.ua/

Довідка

Міжнародний форум «Джен Фест» («Genfest») – це зустріч молодих людей, які хочуть показати світові, що загальне братерство та об’єднаний світ є ідеалом, заради якого варто жити. Тим, хто бачить у сучасному світі безліч викликів і можливостей для змін та ставиться до інших з пошаною, зібрання дає змогу обмінятися думками й обговорити чимало питань.

«Джен Фест» – це також запрошення розпочати працювати, твердо дотримуючись переконання, що кожен із нас є протагоністом власної та загальної історії, а тому може вплинути на те, щоб у світі стало менше страждання, і зробити свій внесок у подолання бар’єрів байдужості, упередження й егоїзму.

Цьогорічна зустріч «Джен Фест» відбуватиметься вже вдесяте. Очікується, що до Будапешта прибуде близько 12.500 молодих людей і майже 3.000 волонтерів.

 

Усі, хто бажали б стати учасниками форуму в Будапешті, можуть звертатися по детальну інформацію щодо поїздки на електронну адресу: jp.ugcc@gmail.com.

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.