У Луганську Глава УГКЦ зустрівся із політв’язнем, який перебував у концтаборі разом із Патріархом Йосифом Сліпим 16.05.2012

15 травня 2012 року Блаженніший Святослав (Шевчук) у рамках душпастирського візиту до Донецько-Харківського екзархату УГКЦ відвідав м. Луганськ. Там Глава Церкви зустрівся із греко-католицькою громадою міста в храмі Царя-Христа, де він ознайомився з історією парафії і храму. Серед присутніх парафіян був колишній політв’язень Микола Бєлих, який перебував у концтаборі Мордовії разом із Патріархом УГКЦ Йосифом Сліпим, – повідомив о. Сергій Паламарчук, прес-секретар Донецько-Харківського екзархату.

Як стало відомо, 84-річний п. Микола є уродженцем с. Краснодар, що на  Луганщині, яке знаходиться на кордоні із Росією. Свого часу цей чоловік був переслідуваний і засуджений за віру в Бога. «Я перебував в одному таборі із Патріархом Йосифом (Сліпим) та о. Григорієм Цимбалом. В тому таборі були всі разом: і баптисти, і православні, і католики, і п’ятдесятники. Пригадую те, що Йосиф Сліпий був завжди обережний, остерігався всього, постійно молився. До нього завжди приходив один українець. У цьому  таборі відправлялися Літургії, засуджені священики причащали людей», – розповідає чоловік. Згодом, за словами п. Миколи, Патріарха Йосифа забрали до суворішого табору Мордовії. Після визволення  з табору цей  чоловік пропрацював 10 років у шахті.

Після зустрічі із парафіянами Глава Церкви відвідав військову частину, в якій він перебував свого часу на службі в армії. Блаженнішого Святослава зустріли працівники санітарної частини колишнього авіаційного училища, в якому він служив. Військовослужбовці частини вручили Предстоятелю УГКЦ подарунок – ікону Пресвятої Богородиці та особливу відзнаку – ветеранську медаль частини.

Того ж дня Глава УГКЦ зустрівся із мером Луганська Сергієм Кравченком, та заступником губернатора Луганської області Едуардом Лозовським. На зустрічах з владою Предстоятель УГКЦ зачепив тему виділення земельних ділянок для громад УГКЦ, підкресливши важливість толерантності і рівності у вирішенні конфесійних питань. Він також запевнив представників влади у своїй молитві за всі добрі справи їхніх рук.

Наостанок Глава УГКЦ разом із греко-католицькою громадою міста Луганська молився Молебень до Богородиці.

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.