У Івано-Франківській архиєпархії УГКЦ буде єпископ-помічник

У вівторок, 27 травня 2014 р., у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск надав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ о. Йосафата Мощича, Синкела Івано-Франківської архиєпархії, єпископом-помічником цієї церковної адміністративної одиниці, надаючи йому титулярний осідок Пульхеріополя (Pulcheriopolis).

Владика-номінат Йосафат Мощич народився 16 вересня 1976 року в Старому Роздолі на Львівщині. Священиче формування здобув в Івано-Франківській Духовній Семінарії та отримав ієрейське рукоположення 26 вересня 1999 року. Під час навчання на останніх курсах семінарії розпочав новіціятське випробування у Місійному Згромадженні Святого Андрія Первозванного, в якому 2002 року склав довічні обіти.

Протягом 2000-2003 років о. Йосафат Мощич навчався у Римі, здобувши ліценціят з морального богослов’я та пройшовши курс виховників покликань до богопосвяченого життя. Перебуваючи в Італії, забезпечував душпастирське служіння для українців греко-католиків в містечку Ґроссето.

Повернувшись до України, здійснював євангелізаційне, місійне та реколекційне служіння, а також від 2003 року є Настоятелем Місійного Згромадження Святого Андрія Первозванного. Від 2010 року він очолює місійно-євангелізаційний відділ Івано-Франківської єпархії, від 2011 – відповідальний за душпастирство мігрантів та Синкел у справах мирянських рухів Івано-Франківської Архиєпархії. Крім рідної української, володіє російською, польською та італійською мовами.

Текст із сторінки Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.