У Флоренції громада УГКЦ отримала храм у постійне користування

У неділю, 23 листопада 2014 року, у дванадцяту річницю від заснування громада УГКЦ м. Флоренції урочисто відсвяткувала свій престольний празник на честь Архистратига Михаїла. Святкову Святу Літургію у співслужінні із капеланом громади о. Володимиром Волошиним очолив о. Луїс Касіян, ЧСВВ, ректор Папського українського інституту Покрови Пресвятої Богородиці, що в Римі. Святкове богослужіння супроводжувалося чудовим співом хору семінаристів цієї ж колегії під керівництвом о. Володимира Медвідя.

У своїй проповіді о. Луїс звернув увагу українців Флоренції на важливе значення служіння кожного вірного в парафіяльній спільноті. Прикладом такого безкорисливого служіння Господеві і людям можуть стати ангели, до яких потрібно безнастанно підносити наші благальні і подячні молитви.

Цієї ж неділі, по завершенні Святої Літургії, українську громаду відвідав архиєпископ Флоренції кардинал Джузеппе Беторі. Відбулася урочиста церемонія офіційного проголошення Ректорії та передача храму Святих Симона і Юди Тадея в постійне користування українській церковній спільноті.

Після привітання дітей і молоді та звернення кардинала до української громади була спільна молитва за Україну та Українську Греко-Католицьку Церкву.

Від імені вірних української громади о. Володимир Волошин подякував кардиналові за його особливу батьківську опіку над українською спільнотою Флоренції. Під спів хору семінаристів капелан вручив архиєпископові ікону із зображенням св. Михаїла, покровителя громади. На закінчення візиту всі присутні отримали від кардинала архиєрейське благословення, пам’ятні буклети та образки.

http://news.ugcc.ua/

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.