Синод Єпископів проголосив 2013 рік в УГКЦ Роком віри

Відгукнувшись на ініціативу Вселенського Архиєрея, Синод Єпископів УГКЦ, який відбувся 9- 16 вересня у м. Вінніпезі  (Канада), проголосив 2013 рік в УГКЦ Роком віри та створив оргкомітет, котрий повинен запланувати відповідні духовні заходи на загальноцерковному рівні в контексті Ювілею 1025-ліття Хрещення Русі-України, – йдеться у Комунікаті Синоду Єпископів 2012 року Божого.

Наступний Синод Єпископів УГКЦ відбудеться в Україні, у Києві, 11–18 серпня 2013 року Божого. Його темою буде: «УГКЦ і нова євангелізація». У рамках проведення наступного Синоду Єпископів його члени візьмуть участь в урочистостях з нагоди 1025-ліття Хрещення Русі-України, що проходитимуть у Києві. Зокрема, Синод постановив провести 17–18 серпня Всецерковну прощу до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві та закликав духовенство, чернецтво і мирян усієї Церкви чисельно взяти в ній участь.

Нагадаємо, що 2012 рік є Роком Святих Таїнств в УГКЦ і другим роком підготовки до святкування  Ювілею 1025-річчя  Хрещення  Русі-України. У зв’язку з цим Синод  Єпископів  Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, який відбувся 25-26 травня 2011 року Божого у Львові, доручив Катехитичній комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, яку очолює о. Михайло Гарват, зайнятися питаннями організації та проведенням Року Святих Таїнств у контексті підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України. Згідно з програмою проведення цього Року відбуваються різні заходи на загальноцерковному та єпархіальному рівнях, зокрема реколекції, катехитичні науки, з’їзди, Євхаристійні тижні, прощі, семінари та християнські табори.

Детальніша інформація про проведення Року Святих Таїнств в УГКЦ знаходиться за цим посиланням.

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.