Студенти УКУ навчатимуться у новому інноваційному академічному корпусі

У інноваційному академічному корпусі УКУ, який освятять 3 вересня, закінчують останні роботи. Так з початку нового навчального року студенти та викладачі окремих програм Університету навчатимуться у новому приміщенні.

Нова 4-поверхова будівля спроектована бостонською компанією «KMW» і адаптована львівською фірмою «Укрдизайнгруп» (яка займалася робочим проектом та адаптацією Колегіуму).

В академічному корпусі на понад 4 тис. м2 розмістять нові навчальні, офісні та технічні приміщення. Зокрема тут навчатимуться студенти історичної програми гуманітарного факультету, а також учасники програм Інституту лідерства та управлінняШколи біоетикиі частково Львівської бізнес-школи (LvBS),
DSC_0020

На першому поверсі будівлі буде велика їдальня з кухнею, яка зможе обслуговувати до 2 тис. студентів щодня. Такі розміри  зумовлені планами розвитку Університету щодо розбудови студмістечка, і відповідно збільшення кількості навчальних програм. Окрім того, це приміщення зможуть використовувати як зал для урочистих подій.

Керівник відділу будівельних проектів УКУ Ігор Ковальчук розповідає, що другий поверх спочатку  передбачався як технічний, але архітекторам вдалось перепроектувати його в процесі будівництва. «Ми використаємо ці площі для потреб Університету, а технічні приміщення перенесемо у підвал», – додав він.

Ось в такій Лабораторії ідей працюватимуть учасники Програми з інновацій та підприємництва LvBS уже з вересняОсь в такій Лабораторії ідей працюватимуть учасники Програми з інновацій та підприємництва LvBS уже з вересня

На третьому поверсі вже устаткували десять навчальних аудиторій. Тут також буде розташована «Лабораторія ідей» Львівської бізнес-школи, де можна обмінюватися думками, працювати над бізнес-проектами та зустрічати цікавих людей. Саме з третього поверху можна потрапити на літню терасу, яка є дахом їдальні. Вона буде частково озеленена, тож студенти зможуть відпочивати тут між парами за теплої пори року.

На четвертому поверсі будуть приміщення для працівників деканату гуманітарного факультету, кабінети викладачів, Львівської бізнес-школи та Інституту лідерства і управління. Вже зараз там встановлені всі необхідні меблі.

У підвалі будівлі також є два приміщення (схожі на атріум філософсько-богословського факультету), які віддадуть для потреб студентів. Зважаючи на те, що будівництво відбувається відповідно до сучасних технологій, на даху академічного корпусу є сонячні батареї, які зможуть частково забезпечувати будівлю електроенергією.

DSC_0086Святкування з нагоди відкриття нового академічного корпусу розпочнуться 3 вересня о 10:00 Архиєрейською Літургією, яку очолить Блаженніший Святослав (Шевчук). Цією подією також розпочинають відзначення 50-ліття заснування Українського католицького університету Блаженнішим Патріархом Йосифом (Сліпим) 1963 року в Римі.

Нагадаємо, що у першій фазі будівництва, яка триватиме до 2015 року, окрім Колегіуму та багатофункційного академічного будинку, постануть ще дві споруди: головний університетський храм разом із пасторальним центром та сучасний бібліотечно-інформаційний комплекс. Освячення наріжного каменю храму св. Софії якого відбудеться також 3 вересня.

Прес-служба УКУ

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.