Рада при Міноборони підтримала законопроект про запровадження військового капеланства

Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України висловила підтримку законопроекту № 3143, спрямованого на законодавче врегулювання діяльності військових священників (капеланів).

Засідання Ради з цього питання відбулося 9 жовтня 2013 року у Центральному Будинку офіцерів, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Основні положення та новації законопроекту пояснив виконавчий директор ІРС Максим Васін. За його словами, парламенту пропонується законодавчо врегулювати наявне на сьогодні душпастирське служіння священників у Збройних Силах України.

“Законопроект дозволить на практиці забезпечити право військовослужбовців на душпастирську опіку задля задоволення їх релігійних потреб. Відповідне розширення законодавчої бази в цій сфері вимагають реалії сьогодення. Відтак пропонований комплекс змін сприятиме розвитку в Україні досвіду військового душпастирства, в тому числі спростить участь священників у складі миротворчих контингентів від нашої держави”, – відзначив експерт.

За результатами обговорення Рада у справах душпастирської опіки при Міноборони вирішила спрямувати до керівництва профільного комітету та депутатських фракцій Верховної Ради листи на підтримку законопроекту № 3143.

У цьому контексті представники Церков і релігійних організацій відзначили також необхідність налагодження системного діалогу з Міністерством внутрішніх справ України, адже законопроект передбачає право на душпастирську опіку в тому числі військовослужбовців внутрішніх військ МВД.

Окрім цього під час засідання були розглянуті питання удосконалення роботи Ради у справах душпастирської опіки при Міноборони.

Інститут релігійної свободи, Київ
www.irs.in.ua
Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.