Папа Франциск закликав вийти назустріч найбільш потребуючим

«Ісус вчить нас іти назустріч найбільш потребуючим, як Він Сам завжди йшов назустріч людям», – наголосив Папа Франциск у відеопосланні з нагоди празника святого Каетана в Аргентині.

7 серпня католицька Церква латинського обряду відзначає празник святого Каетана Тієнського, найпопулярнішого святого в Аргентині, якого там почитають як покровителя хліба й праці. Щороку на цей празник до Буенос-Айреса збираються тисячі паломників з усієї Аргентини.

До минулого року урочисту Святу Месу в празник святого Каетана завжди відправляв кардинал Берґольйо, який після богослуження особисто вітав присутніх, проходячи крізь багатокілометрову чергу паломників.

Сьогодні, перебуваючи у Ватикані, Папа Франциск не забув про цю традиційну зустріч і звернувся до вірних з відеопосланням, яке періодично повторюється католицьким телеканалом Аргентини та на гігантських телеекранах перед входом у храм, щоб його могли почути всі паломники.

«Як і кожного року, пройшовши крізь чергу, я говорю з вами. Цього разу я пройшов цю чергу серцем, – сказав Святіший Отець. – Я трохи далеко і не можу розділити з вами цей прекрасний момент. У цю хвилину ви наближаєтесь до статуйки святого Каетана. Для чого ж? Щоб зустрінутись із ним, щоб зустрінутись з Ісусом».

Далі Папа заторкнув тему цьогорічного паломництва: «З Ісусом і святим Каетаном виходьмо назустріч найбільш потребуючим», вказуючи, що тут особливо йдеться про людей, яким потрібно допомоги ще більше, ніж нам самим, про тих, хто потребує нашої простягнутої руки. Він додав, що важливо подивитись на них з любов’ю, поділити їхнє горе, страждання, проблеми. Папа підкреслив, що християнин не може задовольнятись поглядом на них здалека, але потрібно вийти їм назустріч. «Потрібно будувати, творити культуру зустрічі», – закликав Святіший Отець.

Папа Франциск вказав, що у щоденному житті не бракує напружень та конфліктів, а культура зустрічі вимагає йти назустріч найбільш потребуючим, адже Сам Ісус завжди йшов назустріч людям. Виходити назустріч не на самоті, але разом з Ісусом та святим Каетаном, навіть у випадку людей, далеких від Церкви, пам’ятаючи, що вони є нашими братами, яким потрібно допомогти. Найважливішою є зустріч і довір’я, а решта – це діло Ісуса і Святого Духа.
Зустріч із потребуючими, за словами Папи, збільшує наше серце, помножує нашу здатність любити.

До празника святого Каетана вірні приготувались молитовною дев’ятницею, а у сам день празника Службу Божу перед храмом очолив архиєпископ Буенос-Айреса Маріо Ауреліо Полі.

Прочанами опікувалось понад 1150 волонтерів та 300 скаутів, а духовну опіку забезпечило понад 100 священиків.

Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.