Папа Франциск закликав до припинення насильства в Україні

З тривогою в серці стежу за тим, що цими днями відбувається в Києві. Запевняю український народ у своїй духовній близькості й молюся за жертви насильства, за їхні родини і за поранених. Закликаю всі сторони припинити будь-які насильницькі дії та шукати порозуміння і миру в країні.

З таким закликом Папа Франциск звернувся до учасників загальної аудієнції, що, як і кожної середи, зібрала 19 лютого 2014 року десятки тисяч паломників на площі Святого Петра у Ватикані. Про це повідомляє «Радіо Ватикану».

Це не вперше Папа Римський реагує на суспільне протистояння в Україні. 26 січня 2014 року після молитви «Ангел Господній», промовляючи до десятків тисяч прочан, між якими були також представники української громади Рима, Папа сказав: «Огортаю молитвами Україну, зокрема тих, хто втратив своє життя цими днями, та їхні родини. Бажаю, щоб розвивався конструктивний діалог між інституціями та громадянським суспільством, щоб, виключаючи будь-яке застосування насильних дій, у серці кожної людини переважав дух миру та пошук загального добра».

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.