Папа Франциск з нагоди Дня Pro Orantibus відвідає контемплятивних черниць

День 21 листопада є святковим і за новим, і за старим календарними стилями. Церкви східного обряду, які дотримуються юліанського календаря, цього дня святкують Собор святого архистратига Михаїла та всіх небесних бесплотних сил, а за григоріанським календарем цього дня припадає свято Входу в храм Пресвятої Богородиці.

З ініціативи Папи Пія ХІІ, в цей день Церква відзначає також День Pro Orantibus, тобто «Тих, які моляться». Маються на увазі монаші спільноти, які ведуть затворницький (контемплятивний) спосіб життя. Це нагода, щоб подякувати Богові за дар споглядального життя, та за тих, які відповівши на це покликання, у монастирях, розкиданих по всьому світі, підносять невпинну молитву за будування Божого Царства.

Святіший Отець Франциск постійно звертає увагу на важливість та необхідність молитви, а єдність між дією та молитовним спогляданням є одним з основних стержнів християнської віри. Саме тому, наприкінці Року віри, не могло забракнути дня, присвяченого контемплятивному аспектові життя. З цієї нагоди Папа Франциск вирішив 21 листопада 2013 р. відвідати клявзуровий, тобто, затворницький монастир, щоб помолитися разом з місцевою спільнотою.

Це молитовне паломництво Святіший Отець здійснить ввечері до Монастиря святого Антонія Абата Камальдульських Монахинь Бенедиктинок, що на Авентинському пагорбі Риму. Вибір цього монастиря пов’язаний, серед іншого, з тим, що монахині цієї спільноти відкрили ворота свого дому для того, щоб ділитися духовним та матеріальним хлібом. Тобто, тут проводяться біблійні зустрічі з молитовним читанням Святого Письма, а також приготовляються обіди для бідних. У програмі візиту – молитва вечірні згідно з камальдульським уставом, Євхаристійна адорація та приватна зустріч з монашою спільнотою.

Таким чином, підсумком Року віри є заохочення, скероване до християнських громад, щоб творити «школи молитви», які сприятимуть зустрічі з Христом. А це, у свою чергу, є передумовою свідчення, яке виражається у служінні тим, які зазнають духовної, фізичної чи матеріальної нужди.

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.