Папа Франциск відслужив Святу Месу в наміренні жертв теракту в Парижі

Свята Меса, яку Папа Франциск очолив у четвер, 8 січня 2015 р., в каплиці ватиканської резиденції «Дім святої Марти», була пожертвувана в наміренні жертв терористичного акту в Парижі, за поранених та за навернення нападників. Про це повідомив Директор Ватиканського прес-центру о. Федеріко Ломбарді, зазначивши напередодні, що Папа «рішуче засуджує теракт в осідку сатиричного тижневика “Charlie Hebdo”, який відібрав життя 12 людям».

«Папа бере молитовну співучасть у стражданнях поранених та родин загиблих та закликає всіх усіма засобами чинити опір поширенню ненависті та будь-якої форми насильства, фізичного чи морального, яке руйнує людське життя, порушує людську гідність та несе загрозу фундаментальному благу мирного співжиття між людьми і народами, не зважаючи на національні, релігійні чи культурні відмінності. Якою би не була його причина, людиновбивче насильство завжди є огидливим і ніколи не може бути виправданим, а життя та гідність кожного повинні бути гарантовані та рішуче захищені, будь-які підбурювання до ненависті потрібно відкидати, а розвивати, натомість, пошану до іншого», – читаємо у комюніке Ватиканського прес-центру.

«Папа висловлює свою духовну близькість, солідарність та підтримку, – додає о. Ломбарді, – всім тим, які відповідно до різноманітної компетенції, наполегливо анґажуюються у справу миру, справедливості, правопорядку, щоб докорінно залікувати джерела та причини ненависті в ці болючі та трагічні хвилини у Франції та в кожній частині світу, позначеній напруженням та проявами насильства».

Радіо Ватикан

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.