Папа Франциск у Вифлеємі: Свята Літургія на площі Ясел перед базилікою Різдва Христового

25 травня вранці, після церемонії привітання перед президентським палацом та візиту ввічливості до президента Палестини Махмуда Аббаса (Абу Мазен), Святіший Отець вирушив на площу Ясел, яка розташована перед базилікою Різдва Христового, щоб відслужити Святу Месу.

Проїжджаючи панорамною автомашиною, Папа Франциск зупинився біля так званої «стіни безпеки», роз’єднувального бетонного муру заввишки вісім метрів, який відгороджує Ізраїль від Палестини, будівництво якого розпочалось 2002 року. Святіший Отець помолився перед роз’єднувальною стіною, доторкнувся до неї рукою і повернувся до папамобілю.

У богослуженні, яке відправлялось латинською та арабською мовами та супроводжувалось співом різдвяних колядок, взяли участь численні вірні, до яких приєдналась невелика група католиків з Сектора Гази, які подолали чималі труднощі, щоб дістатися до Вифлеєму, адже лише кілька десятків з бажаючих змогли отримати перепустки. Серед прапорів, якими у Вифлеємі вітали Папу Франциска, не бракувало й блакитно-жовтого прапора України.

Текст із сайту Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.