Папа Франциск створив Еритрейську Митрополичу Церкву

У понеділок, 19 січня 2015 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск створив Еритрейську Митрополичу Церкву свого права, виокремивши її з Ефіопської Католицької Церкви. Осідком Глави нової Східної Католицької Церкви стане дотеперішня єпархія в Асмарі, столиці Еритреї, піднесена до рівня архиєпархії, а Митрополитом Святіший Отець призначив дотеперішнього Єпарха Асмарського владику Менґестеба Тесфамаріама.

Нова Митрополича Церква свого права охоплює всю територію Еритреї, країни на сході Африки, а до її складу, крім Асмарської архиєпархії, входять єпархії з осідками Баренту, Керен, Сеґенейті, які дотепер були підпорядковані Главі Ефіопської Католицької Церкви з осідком у Аддіс-Абебі.

Одночасно, повідомлено про те, що Папа Франциск утворив нову єпархію Ефіопської Католицької Церкви з осідком в Бахр-Дар, виокремивши її з території Аддіс-Абебської архиєпархії, призначивши першим єпархом владику Лізане-Крістоса Матеоса Семагуна, дотеперішнього єпископа-помічника Аддіс-Абебського, який відповідав за душпастирство на теренах новоствореної церковної структури, яка об’єднує 24 парафії.

Таким чином, до складу Ефіопської Католицької Церкви, яка має статус Митрополичої Церкви свого права, відтепер належать архиєпархія Аддіс-Абеби та єпархії Бахр-Дар й Адді-Ґрат. Пригадаємо, що Главу Ефіопської Церкви митрополита Бегранейезуса Демерью Сурафіля Папа Франциск проголосив кардиналом, урочисте ведення якого у сан відбудеться 14 лютого.

Ефіопська Католицька Церква, з якої тепер виокремлено Еритрейську, зродилася внаслідок унії з Римом частини Ефіопської Православної Церкви. Вони дотримуються ефіопського обряду, який походить з Олександрійської церковної традиції, до якої також належать коптські Церкви.

Радіо Ватикан

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.