Папа Франциск призначив теми наступних Всесвітніх Днів Молоді

У Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив теми наступних трьох Всесвітніх Днів Молоді, які будуть етапами трирічного духовного приготування до міжнародного відзначення цього дня за участю Наступника святого Петра. Пригадаємо, що Всесвітні Дні Молоді, започатковані блаженним Іваном Павлом ІІ, відзначаються щороку у Квітну Неділю на місцевому рівні, а один раз на три роки – на міжнародному. Після цьогорічної такої зустрічі у Ріо-де-Жанейро, місцем проведення наступної, що відбудеться 2016 року, обрано польське місто Краків.

Отож, 29-й Всесвітній День Молоді у Пальмову Неділю 2014 року відзначатиметься під гаслом: «Блаженні вбогі духом, бо їхнє царство небесне». Тема наступного відзначення у 2015 році: «Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога». А 31-й Всесвітній День Молоді у Кракові проходитиме під гаслом: «Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя».

Ці три темі почерпнуті із так званих Євангельських Блаженств. Зазначимо, що під час зустрічі з аргентинськими юнаками і дівчатами у Ріо-де-Жанейро Святіший Отець «від щирого серця» закликав молодь перечитувати ці сторінки Євангелія, щоб зробити з них конкретну програму свого життя.

Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.