Папа Франциск привітав учасників міжрелігійного футбольного матчу

«Ні всім дискримінаціям! Як з приводу релігії чи раси, так і з приводу культури. Релігії завжди приносять любов, ніколи ненависть» – сказав Папа Франциск, приймаючи 1 серпня у залі імені Папи Павла VІ у Ватикані учасників незвичайного футбольного матчу за участю світових зірок футболу, що відбувся того ж вечора на Олімпійському стадіоні в Римі, і які представляли різні віровизнання. Серед учасників поєдинку були такі як Андрій Шевченко,Ліонель Мессі, Джанлуїджі Буффон, Дієґо Марадана та інші.

Святіший Отець подякував зіркам футболу та тренерам, які приєднались до цієї ініціативи на користь миру й братерства. Він наголосив, що спорт може зробити великий внесок в побудову мирного співіснування держав, де не буде місця для будь-якої дискримінації чи приниження. Він також звернувся із закликом замислитись над загальними цінностями, яким може сприяти футбол та спорт. А це – вірність, взаємоподіл, відкритість, прийняття іншої людини, діалог, довіра. Ці цінності об’єднують усіх людей, незалежно від раси, культури та віросповідання. Міжрелігійний футбольний матч, на думку Святішого Отця, має велике символічне значення, бо вказує, що існує можливість будувати культуру зустрічі, що існує можливість будувати мир у світі, в якому люди різних релігій, зберігаючи при цьому свою ідентичність, можуть жити в гармонії та взаємоповазі.

Папа Франциск передав футболістам саджанець оливкового дерева, який з нагоди міжнародного футбольного матчу був посаджений на території Олімпійського стадіону в Римі.

Текст із сторінки  Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.