Папа Франциск: Голод і недоїдання не можуть вважатись нормальним фактом

16 жовтня відзначається Всесвітній день продовольства, що його називають також і Міжнародним днем харчування, і який 1979 року встановила ФАО (під таким скороченням відома Продовольча та сільськогосподарська організація ООН), штаб-квартира якої знаходиться у Римі. Відзначається він щороку 16 жовтня, оскільки ФАО було засновано саме цього дня 1945 року. Метою проведення Всесвітнього дня продовольства визначено підвищення рівня поінформованості населення щодо світової продовольчої проблеми та укріплення солідарності у боротьбі з голодом, недоїданням і злиднями.

«Здорові люди залежать від здорових систем живлення» – таке гасло цьогорічного Дня продовольства. В Римі та в усьому світі проводяться заходи, спрямовані на те, щоб спонукати людей до більшої обізнананості щодо світової продовольчої проблеми, даючи привід замислитися над тим, що вже зроблено, і що ще належить зробити для вирішення цієї глобальної проблеми.

До учасників відзначень у римській штаб-квартирі ФАО звернувся з окремим посланням Папа Франциск. Його звернення на ім’я Генерального Директора Фао, Пана Жозе Ґраціано да Сілва, прочитав архиєпископ Луїджі Травальїно, Простійний Представник Святої Столиці при інституціях Організації Об’єднаних Націй з питань продовольства та сільськогосподарського розвитку, як ФАО, ІФАД, ВПП.

Святіший Отець наголосив, що голод та недоїдання не можуть вважатись «нормальним фактом», голод у світі є згіршенням, а щоб його перемогти необхідна солідарна суспільна свідомість. Папа Франциск вказав, що надзвичайна продовольча ситуація у світі є одним з найсерйозніших викликів для людства та засудив індивідуалізм, псевдокультуру відходів та глобалізацію байдужості, закликаючи наново відкрити для себе цінності солідарності, які не слід применшувати тільки до надання допомоги, але вони повинні вчинити людей економічно незалежними. Святіший Отець закликає до того, щоб солідарність стала основою політичних, економічних та фінансових рішень, у стосунках між людьми, народами та державами. Йдеться про те, наголосив Папа, щоб у центрі завжди ставити людину та її гідність, а ніколи не віддавати її на поталу логіки прибутку.

Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.