Папа Франциск до в’язнів: ґрати не можуть стати на заваді дорозі спасіння та визволення

«Бажаючи вам благодатного Різдва, бажаю, щоб години, дні, місяці та роки, проведені чи ті, які проводите в цій в’язниці Латіни, сприймалися і були прожиті не як втрачений час чи тимчасове покарання, але як слушна нагода для справжнього зростання, щоб віднайти мир у серці та силу відродження, щоби знову жити надією у Господі, Який ніколи не розчаровує», – написав Папа Франциск у листі ув’язненим, що перебувають в тюрмі центральноіталійського  міста Латіни, відповідаючи на численні листи, отримані від них.

«Насамперед, я би хотів попросити вибачення за те, що не відповів раніше багатьох із вас, що написали до мене. На жаль, не завжди легко робити те, що бажається», – пише Святіший Отець, заохочуючи прийняти цього листа, скерованого до кожного особисто.

Папа відзначив той факт, що лист написаний напередодні Різдва, свята народження Ісуса, «Який не прагне нічого іншого, як народитися у вертепах сердець кожного з нас». У цьому контексті Святіший Отець схвально відгукнувся про той факт, що багато ув’язнених, за підтримки капелана та його помічників, прямують вперед шляхом віри. «Заохочую вас бути витривалими на цій дорозі, – пише він, – та від щирого серця дякую людям, які допомагають вам нею йти. Тому разом з цим листом надсилаю новий Місал, щоб ви у Святій Месі відкривали сліди щоденної мандрівки з Господом, Який є успішним лікарем ваших ран, щодня вірним приятелем і поживою, необхідною для того, щоб витривати на цій дорозі спасіння і визволення, які не можуть перешкодити навіть в’язничні ґрати».

Запевнивши в’язнів у своїх молитвах за них і за їхні родини, Святіший Отець побажав: «Нехай Князь Миру – Ісус Христос, – наповнить вас радістю Свого Різдва та винагородить всіх людей, які перебувають поруч з вами».

Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.