Пам’ятник Героям Небесної сотні Глава УГКЦ освятить у День Незалежності України

24 серпня о 15.00 Блаженніший Святослав, Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви, здійснить чин освячення пам’ятника Героям Небесної сотні, які загинули за свободу українського народу під час Революції гідності.

Пам’ятник у вигляді козацького хреста встановлений біля новозбудованого академічного міжконфесійного храму на честь святителя Миколая Чудотворця при Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» (Київ, вулиця Янгеля, 3).

Урочистість розпочнеться Молебнем до Пресвятої Богородиці, а завершиться виступом народної академічної хорової капели Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Участь у заході візьме духовенство різних християнських конфесій, представники академічного середовища та влади.

Планується, що під час богослужіння лунатиме передзвін з унікальної пересувної дзвіниці – корельйону.

Довідка: З моменту заснування НТУУ «КПІ» на його території функціонував університетський храм. Його було закладено в 1885 році, а навесні 1887 року – освячено. Та в 1935 році храм був знищений тогочасною комуністичною владою.

Комісія УГКЦ у справах єдності християн

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.