Пам’ять про героїв Небесної сотні стане тільки відчуттями, якщо ми не плекатимемо плоди, гідні їх подвигу

Герої Небесної сотні – теперішній голос нашого сумління та сторожі нашої громадянської поведінки. Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас.

Таким словами описує значення подвигу Небесної сотні Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у своїй передмові до книги пам’яті «Небесна сотня», видана видавництвом «Фоліо».

Верховний Архиєпископ УГКЦ застерігає: «Ця пам’ять стане тільки відчуттями, якщо ми не плекатимемо щодня плоди, гідні висоти подвигу Героїв Майдану».

Як пише у передмові Предстоятель УГКЦ, ця книга стала «новітнім українським Мартирологом», тобто «списком тих, хто своїм життям і геройською смертю засвідчив безмежну любов до друзів, уподібнившись цим до самого Господа нашого Ісуса Христа». Блаженніший Святослав закликає зупинитися «на цих святих сторінках» і помолитися за полеглих, які «за наше краще майбуття, за нас, наших та своїх близьких і рідних, дітей і внуків, тобто свою Батьківщину, віддали найдорожче, що мали, – своє життя».

Книга пам’яті «Небесна сотня» складається з хроніки подій на Євромайдані та біографій героїв Небесної сотні, спогадів їхніх родичів, близьких, друзів, побратимів. У виданні також міститься багато фотографій та реальних фактів з трагічних подій на Майдані у лютому 2014 року.

Особливістю книги є те, що, крім Блаженнішого Святослава, передмови до неї написали Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет і речник УПЦ протоієрей Георгій Коваленко.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.