Глава УГКЦ зустрівся з Комісаром Ради Європи з прав людини

12 грудня 2006 року у палатах Святоюрської гори (Львів, пл. Святого Юра, 5) відбулася зустріч Блаженнішого Любомира, Верховного Архієпископа Києво-Галицького УГКЦ, з Комісаром Ради Європи з прав людини п. Томасом Хаммарбергом. Комісар Ради Європи 11-12 грудня перебуває на Львівщині з офіційним візитом. Від УГКЦ у зустрічі також взяли участь Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архієпископ Львівський, та Преосвященний Владика Богдан (Дзюрах), Єпископ-помічник Київської архієпархії.

Під час діалогу сторони обговорили питання дотримання прав людини у площині міжконфесійних стосунків, співпраці Церкви і Держави та реституції церковного майна. Крім того було піднесено питання релігійної освіти в Україні, право Церков на заснування загальноосвітніх навчальних закладів різного ступеня акредитації, викладання у школах Християнської етики. Своєю увагою співрозмовники охопили також питання капеланства у силових структурах та пенітенціарних закладах.

Після майже годинної зустрічі високі гості завітали до Архікатедрального собору Святого Юра, де зокрема зійшли до Святоюрської крипти, у якій спочивають тлінні останки провідників УГКЦ ХХ століття. Тут їм коротко розповіли про історію храму.

12 грудня 2006 року у Львові Комісар Ради Європи, окрім зустрічі з Блаженнішим Любомиром, мав зустрічі з керівництвом області та міста, представниками неурядових організацій, керівництвом УМВС у Львівській області та керівниками інших силових структур. Крім того відвідав російськомовну школу №52, виправну установу і психіатричну лікарню у с. Заклад та Львівський СІЗО.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.