Медіа-центр Римо-Католицької Церкви на Україні відкрився у Києві

Медіа-центр Римо-Католицької Церкви на Україні відкрився у Києві 31 березня. У церемонії його відкриття взяли участь апостольський нунцій на Україні архієпископ Микола Етерович та Єпископ Станіслав Широкорадюк. З нагоди відкриття медіа-центру нунцій дав коротку прес-конференцію, на якій, зокрема, висловив надію, що майбутній візит Папи Римського Івана Павла II «матиме позитивний вплив як для України, так і для всіх Церков, які є на Україні».

Нунцій також підкреслив, що візити Івана Павла II до інших країн мали «позитивне значення» для цих держав. Архієпископ Микола Етерович відзначив, що це офіційний державний візит на запрошення президента Леоніда Кучми. «Папа Римський представляє Ватикан як суб’єкт міжнародного права. А для нас це — пастирський візит», — сказав апостольський нунцій. «Папа їде на Україну не для того, щоб підтримати лише Римо-Католицьку Церкву. Він відкритий для співпраці з усіма православними», — додав апостольський нунцій. Єпископ Станіслав Широкорадюк припустив, що «політика іншої держави» впливає на те, що «певна група православних» виступає проти візиту Папи до України, однак це не означає, що проти візиту виступають усі чи більшість православних.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливий вплив візиту Папи Римського на політичну ситуацію в Україні, католицькі представники відзначили, що ця ситуація залежить від самих українців. «Україна — молода держава, але стара нація. У пострадянських державах завжди є проблеми, але це внутрішні справи самої країни», — заявив архієпископ Микола Етерович.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.