ХХІІ Міжнародний конгрес родини. День перший

Сьогодні, 9 травня 2006 року, в Міжнародному центрі культури і мистецтва столиці України міста Києва, під патронатом Блаженнішого Любомира, Верховного Архієпископа Києво-Галицького, розпочався ХХІІ Міжнародний конгрес родини. Він триватиме до 11 травня 2006 року. Активну участь у роботі конгресу беруть представники християнських Церков, Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту України, громадські організації України і Всесвітні та Європейські організації у справах сім’ї. Загальна кількість учасників близько тисячі осіб.

Робота конгресу розпочалася із вступного слова голови організаційного комітету п. Лілії Проців (Митрополича комісія УГКЦ у справах сім’ї, яку вона очолює, є ініціатором проведення Конгресу родини в Україні). Вона у своєму слові задала відповідний тон для роботи конгресу під час пленарних сесій та праці у секціях.

Після цього п. Тетяна Кондратюк, заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту, прочитала вітальний лист для учасників конгресу від Президента України Віктора Ющенка. У листі Президент України зокрема з сумом констатує, що одвічні цінності – добро, турбота, повага – відходять сьогодні на другий план, поступаючись місцем скороминущим спокусам. Тому при цій нагоді Віктор Ющенко запевнив, що робитиме все, щоб питання розвитку і збереження сім’ї було серед основних пріоритетів державної політики. «Кожен українець має плекати своє генеалогічне дерево – знати дідів-прадідів, дбати про наступні покоління», – наголосив Президент України.

Відтак Високопреосвященний Владика Іван Юркович, Апостольський Нунцій в Україні, прочитав лист привітання, який на адресу Блаженнішого Любомира, за дорученням Святішого Отця Венедикта XVI, Папи Римського, написав Анджело Кардинал Содано, Державний Секретар Ватикану. У листі Кардинал Содано пише, що Святіший Отець «бажає сердечно привітати представників церковної та світської влади, доповідачів і всіх учасників та побажати, щоб ця зустріч стала джерелом міркувань, здатних з усією яскравістю показати значимість, як сьогодні, так і в майбутньому, тієї ролі, яку відіграє сім’я згідно із задумом Творця, який стосується усього людства».

Тоді учасників конгресу особисто привітали Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, та Святіший Патріарх Філарет, Предстоятель УПЦ КП, а також було прочитано привітання від Блаженнішого Митрополита Володимира, Предстоятеля УПЦ. Із словами побажання виступила також п. Катерина Ющенко, голова наглядової ради благодійного фонду «Україна 3000». Своєрідним зв’язком із ХХІ Міжнародним когресом, який відбувся у Люблені (Польща) став лист від мера цього міста, який прочитала голова оргкомітету того конгресу п. Ельжбета Друцка Любецка де Сежурне.

Відтак розпочалось робоче засідання, а о 17.00 – секційні заняття.

Прес-секретаріат Глави УГКЦ

Більше інформації про ХХІІ Міжнародний конгрес родини знайдете на спеціально створеній веб-сторінці: www.familycongress.org.ua

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.