Пам‘яті Митрополита Антонія Ангеловича

8 квітня у Львові відбудутьсяь урочистості з нагоди 250-річчя від дня народження Митрополита Галицького, архієпископа Львівського, єпископа Кам’янець-Подільського Антонія Ангеловича.

Організаторами заходу є Львівська Архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви, Світовий християнський конгрес мирян УГКЦ, Центральний державний історичний архів у Львові, Львівська наукова бібліотека імені Василя Стефаника та Львівський музей історії релігії.

Розпочнуться ці заходи Архієрейською Божественною Літургією у Соборі св. Юра. Її відслужить Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський. Святочна академія, виставка бібліографічних джерел, вшанування пам’яті Митрополита в його рідному селі Гриневі Пустомитівського району. В рамках цих заходів відкриття виставки про життя і діяльність Антонія Ангеловича у Львівському музеї історії релігії.

До створення виставки долучилися, крім організаторів, історичний та Національний музеї. Серед зібраних експонатів чимало архівних документів часів Ангеловича, книги митрополичої бібліотеки, стародруки, рідкісні книги, живописні та графічні портрети та інші речі, що несуть із собою дух та атмосферу кінця ХVШ—початку XIX століття.

Відкриватиме виставку Архиєпископ Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) 8 квітня о 14 годині у Львівському музеї історії релігії, що на площі Музейній,1.

о. Олег Панчиняк

Прес-секретар Львівської Архиєпархії

Додаток:

8 квітня:

10-00 – Архиєрейська Божественна Літургія. Собор Св. Юра

14-00 – Відкриття виставки про життя і діяльність Митрополита Антонія Ангеловича. Львівський музей історії релігії, па. Музейна, 1

15-00 – Святочна академія. Церква Пресвятої Євхаристії, пл. Музейна, –

  1. Слово Архиєпископа Львівського Владики Ігоря (Возьняка)

  2. Суспільно-політична ситуація в Європі і в Україні в епоху Митрополита Антонія Ангеловича, (доц. канд. іст. наук Михайло Гайковський)

  3. Митрополит Антоній Ангєлович та його місце в історії Української Церкви, (доц. канд. філос. наук Іван Паславський)

14 квітня

16:00 год Виставка бібліографічних джерел про життя і діяльність Митрополита Антонія Ангеловича

Відділ Рідкісної книги Львівської наукової бібл. ім. В. Стефаника НАН України, вул. Лисенка, 14 -.

Вшанування пам’яті Митрополита Антонія Ангеловича в його рідному селі Гриневі Пустомитівського району

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.