Патріаршому собору подарували плащаницю

29 березня 2006 року до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві привезли плащаницю Ісуса Христа, дарунок монахинь Святопокровського монастиря Студійського уставу зі Львова. Її виготовили сестри: вони самі також написали ікону Ісусу Христа та лики ангелів. За давньою традицією вони використали натуральні матеріали: основа – оксамит вишневого кольору, шитво – золоті та срібні нитки, оздоба – гранат і перли.

«Гаптувальне мистецтво здавна використовували для прикрашання храмів, воно розвивалося і в монастирях, зокрема жіночих, – пояснила для Прес-секретаріату Глави УГКЦ с. Георгія. – У нашому монастирі золотошвейна майстерня діє вже 10 років. Сестри вчилися цього ремесла від київських митців. І ось першу самостійно виготовлену плащаницю даруємо для Патріаршого собору в Києві. Хай на славу Божу служить всім вірним».

Нагадаємо, що це не перший подарунок, який зроблено для собору цього року. Зокрема, 13 березня 2006 року для тимчасової молитовні у підвальному приміщенні Патріаршого собору, де тепер відбуваються богослужіння, Івано-Франківська єпархія УГКЦ пожертвувала престол, проскомидійник та тетрапод.

Прес-секретаріат Глави УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.