Зустріч керівників християнських Церков України

9 грудня 2005 року, у Києві, в приміщенні Дому молитви церкви християн віри євангельської, відбулася зустріч керівників і уповноважених представників християнських Церков України – Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Римсько-Католицької Церкви в Україні, Церкви Християн Віри Євангельської України, Української Християнської Євангельської Церкви, Всеукраїнського Союзу об’єднань євангельських християн-баптистів, Братства незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів України та Української Лютеранської Церкви. На зустрічі були обговорені питання щодо впровадження у шкільний курс навчального предмету “християнська етика”, а також про дальше співробітництво християнських Церков України у сфері захисту суспільної моралі й духовності.

Як повідомив Інститут релігійної свободи, за результатами обговорення зазначених питань керівники християнських Церков України ухвалили низку звернень, зокрема до Президента України Віктора Ющенка щодо впровадження у шкільний курс навчального предмету “християнська етика”, до Верховної Ради України з приводу внесення до парламенту законопроекту “Про внесення змін до статті 92 Земельного кодексу України” (щодо права релігійних організацій на постійне користування землею) та з приводу розгляду законопроекту “Про внесення змін до статті 3 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” (щодо статусу юридичних осіб).

Від УГКЦ участь у роботі засідання взяли Блаженніший Любомир (Гузар), Глава УГКЦ, та о. Роман Небожук, голова Митрополичої комісії у справах шкільництва. У своєму виступі Предстоятель нашої Церкви наголосив, що йдеться не просто про існування предмету «християнська етика», а про майбутнє держави, морально-духовне здоров’я суспільства, адже цей предмет, безумовно, сприятиме освяченню дитячих душ. «Через такий предмет можна дати знання про християнство – важливий чинник у формуванні української культури – всім дітям, а не тільки своїм прихожанам», – зокрема сказав Блаженніший Любомир.

Керівники християнських Церков України розглянули звернення від громадян України з приводу духовно-морального стану українського суспільства, схвалили його зміст та прийняли рішення про сприяння його поширенню серед громадськості.

Також керівники християнських Церков України визначили дальші кроки у напрямку співробітництва у сфері підвищення духовності й захисту моралі в українському суспільстві. Зустріч пройшла в атмосфері християнської любові та порозуміння.

Прес-секретаріат Глави УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.