Євхаристійний Конгрес у Перемишлі

Світлої пам’яті Святіший Отець Іван Павло II проголосив 2005 рік, роком Євхаристії. Таке рішення Святіший Отець прийняв, з метою наголосити на важливій ролі Євхаристії в духовному житті.

Нещодавно УГКЦ долучилася до заповіту покійного Святішого Отця та провела Євхаристійний Собор у Львові, завершення якого відбулося величавою Божественною Архиєрейською літургією. Після Львова Євхаристійний Собор відбувся у Перемишлі під головуванням Пермсько-Варшавського Митрополита Івана Мартиняка.Основним центром де проходив Євхаристійний Собор, став катедральний храм різдва Святого Івана Хрестителя.Собор розпочався Архиєрейською Божественною Літургію, яку очолив

Митрополит Іван Мартиняк. Він закликав пережити ці дні у глибокому молитовному дусі, приступаючи до Святих Тайн, адже це основна мета собору.

В рамках Собору відбулися різного роду мистецькі заходи, до яких долучалися як молодь так і старші. Активну участь у соборі взяли парафіяльні організації. Зокрема у неділю коли урочисто був відкритий Євхаристійний Собор, у храмі відбувалися молитовні чування, котрі окремо провадили діти, молодь та старші.Для кращого духовного пережиття собору, митополитом Іваном було запрошено отців ЧСВВ, котрі в дні проведення собору виголошували духовні науки заохочуючи усіх вірних приймати Христа у своє життя, даруючи себе усього, щоб Христос зміг оселитися у нашому духовному храмі.Шостого липня у катедральному соборі відбувся концерт духовної музики у якому взяли участь три хорові колективи: хор „Намисто”, хор „Журавлі”, та найбільше оплесків отримав камерний хор Львіської Духовної Семінарії Святого Духа „Надія Церкви”, котрий спеціально був запрошений на Євхаристійний Собор.7 липня відбулося врочисте закриття собору. Архиєрейську літургію у Храмі Різдва Святого Івана Хрестителя очолив преосвященний митрополит Іван Мартиняк та з ним співслужили владика Вроцлавсько-Гданський Володимир, Кир Юліан – владика Стрийський та Кир Петро екзарх для українців греко-католиків у Німеччині. Владика Петро виголосив завершальну промову у якій звернув увагу про те, що на Тайній вечері, причасниками якої ми усі запрошені і прикро стається тоді, коли ми навмисно нехтуємо, відкидаємо запрошенння, а тим самим відмовляємся причаститися від джерела вічного життя.Завершення собору було святом потрійним, адже врочисто закривали Євхаристійний Собор, святкували храмовий празник різдва Святого Йоана Хрестителя, а також вітали з іменинами доброго батька своїх духовних чад, високодостойного митрополита Івана Мартиняка.

Павло Дроздяк

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.