Глава УГКЦ відсвяткував Великдень у Римі

На Великдень Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) відслужив Воскресну Утреню та празничну Божественну Літургію перед храмом Святої Софії у Римі. Із Предстоятелем УГКЦ співслужили Преосвященний Владика Іван Хома та численне духовенство. У богослужінні взяло участь близько двох тисяч мирян УГКЦ. На спільній молитві були Надзвичайний та Повноважний посол України при Святому престолі п. Хоружий з дружиною та представник України при Італійській республіці п. Пономарьов.

Свою проповідь Блаженніший Любомир розпочав із слів подяки всім учасникам святкового богослужіння. Глава УГКЦ попросив присутніх передати його вітання усім тим, які в силу певних обставин не могли взяти участі у спільній Великодній молитві. Відтак Предстоятель нашої Церкви коротко розповів історію біблійного Йова, акцентуючи увагу на його терпіннях (втраті здоров’я, майна, родини) та реакції цієї постаті на них (терпінь): „Бог дав – Бог взяв. Нехай буде благословенне ім’я Господнє”. Після того, за словами Блаженнішого Любомира, у його житті відбувся зворотний процес. Господь Бог винагородив Йова за те, що він зумів розпізнати Божу волю.

„Ісус Христос прийшов до нас, людей, щоб людям робити добро, і можна було подумати, – продовжив Глава нашої Церкви, – що Його життя від початку до кінця буде одним великим тріумфом, походом слави. Але так не сталося… (Тоді Блаженніший Любомир навів декілька промовистих прикладів страждань Ісуса Христа, найбільше з яких – хресна смерть. – Ред.) Після всіх тих страждань настало славне воскресіння, яке можемо певною мірою трактувати як нагороду за виконання волі Небесного Отця… Наше життя також не є вистеленим трояндами шляхом. Воно не є легким. Часто так буває, що ми на все те реагуємо негативно, з наріканнями. Але сьогоднішній празник вчить нас приймати все, що приходить до нас. Адже це не стається випадково, а з волі Небесного Отця. Він посилає все добро і всі терпіння для нашої користі. Якщо зуміємо це зрозуміти, то зможемо з повним оправданням і певністю очікувати воскресіння у Богові”.

На завершення Літургії Блаженніший Любомир освятив артос, а після богослужіння – паски. Відтак відбувся святковий концерт, у якому зокрема взяли участь гості з України: співаки Павло Дворський і Тарас Курчик, гуморист Григорій Драпак.

У Світлий вівторок Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир мав приватну аудієнцію у Святішого Отця Венедикта XVI. Того самого дня Предстоятель УГКЦ провів ще низку зустрічей з високопоставленими представниками Апостольської Столиці.

Прес-секретаріат Глави УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.