Учасники Львівського громадського форуму запрошують журналістів на своє чергове засідання. Гість – новопризначений губернатор

9 лютого о 18.00 у приміщенні Українського Католицького Університету відбудеться друге засідання Львівського громадського форуму (ЛГФ), у якому візьме участь новопризначений голова Львівської обласної держадміністрації п. Петро Олійник. Головне завдання цього засідання познайомити губернатора Львівщини з пропозиціями ЛГФ, а також почути його розуміння стратегічних напрямків розвитку Львівщини та праці ЛОДА і те, що він би очікував від ЛГФ.

На зустрічі в УКУ Форум продовжить напрацьовувати теми та механізми. Зокрема ЛГФ будуть цікавити такі речі як формування бюджету та звітність по його використанню, ключові кадрові рішення, охорона історико-культурного середовища, боротьба з корупцією, створення нових робочих місць тощо.

Ціль ЛГФ – розробити механізм, який би давав реальну можливість громадськості впливати на різного роду рішення, які приймає державна влада.

Секретар Форуму, директор інституту Родини та Подружнього життя УКУ, д-р Юрій Підлісний розповів про деякі ключові моменти зустрічі, яка відбудеться в УКУ: “Сьогодні дуже важливо розговорити суспільство, розкрити його на діалог. Головне завдання зустрічі в УКУ – показати новій владі, зокрема п. Петру Олійнику, цінність і перспективу діалогу між громадою міста та області і владою. Щоб люди не втратили живе свідчення Майдану Незалежності – народ є джерелом влади. Не може і надалі бути так, що влада приймає якісь кулуарні рішення, а громада мовчить. Ціль такого діалогу – формування повноцінного громадянського суспільства. Перша зустріч в ЛНУ ім. Івана Франка показала, що серед учасників ЛГФ є загальне сприйняття самої ідеї такої громадської ініціативи, а також відчуття того, що ЛГФ може конструктивно працювати. Учасниками Форуму вже стали особи, які є дійсно авторитетними в тій чи тій галузі життя області: бізнес, політика, наука, культура, життя Церкви тощо”.

Перше засідання ЛГФ відбулося 3 лютого у приміщенні Львівського національного університету ім. Івана Франка. На ньому були обговорені установчі організаційні засади його діяльності, принципи та завдання.

ЛГФ – це вільне постійно діюче зібрання громадян, які представляють різні сфери суспільного життя Львова. Ініціатор та патрон Форуму Патріарх Любомир (Гузар). Місія Форуму – максимально наблизити співпрацю місцевої спільноти і влади, діяльно сприяти динамічній розбудові громадянського суспільства, формувати та розвивати демократичні принципи і цінності, заохочувати участь громадян у підготовці політичних та економічних рішень, утверджувати верховенство права задля спільного блага.

ЛГФ задекларував такі принципи співпраці з владою:

• прозорість прийняття рішень – влада вислуховує думку громадськості, ухвалює рішення з урахуванням інтересів громадян, а не з позиції особистих корисливих намірів; у прийнятті важливих рішень проводить консультації з відповідними середовищами та аналітично-інформаційними центрами, відомими експертами в тій чи іншій сфері;

• підзвітність (доступність та публічність) – влада реґулярно бере участь у громадських слуханнях, роз’яснює в пресі, на радіо та телебаченні власні розпорядження, постанови та рішення, оприлюднює критерії кадрових призначень, декларує принципи розподілу бюджетних коштів, майна, земельних ділянок і всього, що пов’язане з матеріальними інтересами громадян, створює діяльні громадські приймальні.

Тимчасово контактувати з ЛГФ через

д-ра Юрія Підлісного ypidlisn@ucu.edu.ua

або п. Ірину Подоляк тел. +38 0322 975 808

факс.+38 0322 975 720

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.