Глава УГКЦ відсвяткував Великодні свята

З усіх великих празників церковного року найбільш урочистий і радісний — це світлий празник Христового Воскресіння, адже воскресіння Ісуса Христа є найпереконливішим доказом Його божества. Великдень — це празник, який нагадує нове створення. Син Божий прийшов на цей світ, щоб наново сотворити людину, повернути їй первісну гідність дитини Божої.

На Великодень Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Глава Ук–раїнської Греко-Католицької Церкви, у співслужінні із духовенством Архі–кафедрального собору Святого Юра відслужив Архієрейську Божественну Літургію. У богослужінні взяло участь багато парафіян. Цю Літургію завдяки налагодженій телетрансляції могла побачити вся Україна.

У проповіді Блаженніший Любомир зокрема сказав: «Завдяки можливостям, які дають сучасні технології, ми можемо вийти за стіни цього храму і привітати тих, яких сьогодні нема серед нас: чи через недугу, чи через ві–йськову службу, чи через позбавлення волі.

Сердечно вітаю усіх вірних нашої Церкви, а також наших братів і сестер інших конфесій чи віровизнань, з якими поділяємо ту саму віру у Вос–кресіння Христа. Сподіваюся, що у ньому ми швидше чи пізніше знайдемо єдність. Однак засоби масової ін–формації, на відміну від наших сердець, мають свої обмеження.

Тому прошу Вас, дорогі у Христі, щоби ми, зібравшись на цю Святу Літургію, подумали про наших братів, синів, які перебувають зараз як миротворці, будівельники миру у різних країнах світу, де ще немає спокою.

Згадаймо також тих, які живуть в діаспорі на різних континентах і так само, як ми, сьогодні святкують Воскресіння Христове. Особливо згадаймо тих, хто за межами рідного краю тепер шукає кращої долі. Нехай усі, віддалені від нас кілометрами, будуть близькі нашим серцям, щоб ми відчули сьогодні спільноту духу, спільноту християнської любові».

У Cвітлий понеділок, 12 квітня 2004 року, Блаженніший Любомир у співслужінні із численним духовенством, монашеством та мирянами відслужив першу в історії Літургію з нагоди храмового празника Патрі–аршого собору Воскресіння Христового в Києві. Будівництво собору ще триває, тому ця Служба Божа відбу–лася у каплиці, яка була нещодавно зведена неподалік від храму.

Наступного дня, у Світлий вівторок, у приміщенні міського Будинку вчителя (колишня Центральна Рада) під проводом Глави УГКЦ відбулось зібрання Соборної громади греко-католиків Києва.

На зібранні було затверджено концепцію діяльності Соборної громади Патріаршого Собору Воскресіння Христового в Києві та заслухано інформацію про створення і діяльність Патріаршого товариства святого рів–ноапостольного великого київського князя Володимира. Блаженніший Любомир розповів про стан будівництва собору та виголосив програмну доповідь про повернення осідку Глави Церкви до Києва.

Прес-секретаріат Глави УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.