ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕОСВЯЩЕННИХ ВЛАДИК, МОНАШЕСТВА, МИРЯНУКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИТА ВСІХ ЛЮДЕЙ ДОБРОЇ ВОЛІ

Мир Вам!

Як послав мене Отець,

— так і я посилаю вас!

(Ів 20,21)

Дорогі у Христі!

Розпочалися воєнні дії в Іраку. Настали жорстокі дні, які спонукають нас до роздумів.

Війна та все те, що передувало її початку, недвозначно показують, до якої стадії занепаду моральних вартостей дійшло людство. Така ситуація у світі може призвести до повної зневіри і відчаю, що було б для людства остаточною трагедією. В цих обставинах важко покладати свої сподівання на людей, однак не існує ситуації, в якій ми могли б втратити надію. Навіть попри наші спостереження за величезним моральним занепадом, ми повинні надіятися на Бога, який є основою всякої надії, і зрозуміти, що в нас, людей, ще жевріє відчуття правди, справедливості, добра і навіть краси.

Не беремося судити нікого, проте хочемо закликати усіх Вас зробити свій внесок у відродження людства, складовою частиною якого є наш край, наші громади, родини і кожен з нас.

Для того, щоб моральні вартості знову стали основою нашого життя, кожен з нас, без винятку, повинен вдарити себе в груди, попросити пробачення у Господа, ближнього і щиросердечно відректися від всього, що отруює наше життя.

Мир у світі встановити збройними засобами неможливо. Мир в державах, громадах, в серці кожної людини зокрема, за словами Папи Івана Павла II, не може бути без справедливості. Порятунок світу, наведення ладу в людському житті — хоч, може, це й дивно — є в наших руках.

Тільки тоді, коли кожен з нас почне жити згідно з Божими заповідями у повсякденному житті, у виконанні своїх обов’язків, у своєму ставленні до інших людей, усвідомлюючи свою відповідальність перед Богом, — земна куля стане гідним місцем для нормальног, спокійного, забезпеченого життя. Тоді відкриються наші серця, щоб сповнитись миром, який хоче нам дати Господь.

Усіх Вас заохочую підносити свої молитви до Господа за всіх загиблих, за тих, хто, ймовірно, ще загине, за всіх, хто безпосередньо чи опосередковано бере участь у військових діях і за тих, хто від них страждає.

Благаймо Господа також за всіх людей, які, хоч фізично далекі від воєнних дій, та своїми вчинками і негативними почуттями спричинюються до атмосфери безправ’я, в якій ми зараз живемо. Просімо Господа про мир.

Благословення Господнє на Вас!

  • ЛЮБОМИР
Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.