У Нотр-Дам-де-Парі Жерар Депардьє прочитавуривки зі «Сповіді» св. Августина

Широковідомий французький актор Жерар Депардьє у неділю 9 лютого прочитав у соборі Паризької богоматері (Нотр-Дам-де-Парі) уривки зі «Сповіді» святого Августина. За словами Депардьє, який організував цей проект на особисте прохання Папи Івана Павла II, «це не театральна вистава, а спосіб духовного збагачення віруючих всього світу».

Ідея вистави народилася після зустрічі Жерара Депардьє з Папою Іваном Павлом II у Римі в ході ювілейного 2000 року. У довгому інтерв’ю для християнського тижневика «Ля Круа», опублікованому 6 лютого, Депардьє зазначив, що книги Сповідей св. Августина містять відповіді на наші найпотаємніші запитання і заспокоюють наші найболісніші сумніви, а у виступі на одному з французьких телеканалів, актор висловив своє захоплення Папою, називаючи його людиною виняткового розуму і почуття гумору.

Стосовно ідеї телевізійного фільму про св. Августина, про яку йшлося раніше, то вона, за словами Депардьє повинна ще дозріти. На його думку, засоби кінематографу не цілком підходять для того, щоб передати силу слова цього святого — одного з тих ранньохристиянських богословів, яких називають Отцями Церкви.

«Потрібно увійти у «Сповідь», змусити себе прислухатись до слів св. Августина. Я, образно кажучи, потрапив на гачок до цієї книги, з якою більше не розлучаюсь і яку читаю і перечитую щодня», — пояснює Депардьє, зазначаючи, що написана у 4 ст. «Сповідь» є «дуже сучасною книгою».

Акція, в рамках якої актор читає уривки з автобіографічної «Сповіді» святого, де йдеться про безпутну молодість Августина і його навернення у християнство, розпочалася ще восени минулого року на батьківщині святого — на території сучасного Алжиру. Там Депардьє познайомився з відомим французьким інтелектуалом професором Сорбонни Андре Мандузом, який спеціалізується на творах Отців Церкви і є віруючим християнином. З легкої руки професора первісний проект, який полягав у публічному читанні книги, переродився у виставу, що звучить двома голосами — актора і фахівця.

Свій авторський проект Жерар Депардьє і Андре Мандуз планують представити у різних храмах світу: і не лише християнських, але й у синагогах та мечетях.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.