МИТРОПОЛИЧИЙ СИНОД У ТРУСКАВЦІ

9-10 вересня 2002 р. у місті Трускавці, у приміщенні Єпархіального Управління Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, відбулась Шістнадцята сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ. На цій Сесії були присутні всі Владики, які згідно вимог канонічного права зобов’язані брати участь у Синодальних нарадах.

В ході сесійних засідань було розглянуто і вирішено низку важливих душпастирських питань, зокрема, про прийняття Протоколу канонічно-душпастирської співбесіди перед уділенням Тайни Подружжя та узгодженість його з чинним українським законодавством; про вшанування в усіх Єпархіях Києво-Галицької Митрополії УГКЦ пам’яті жертв голодомору 1932-33 років; про вдосконалення взаємовідносин з римо-католиками, як в Україні, так і за її межами; про затвердження програми святкування «Року Родини-2003», представленої Комісією у справах родини Києво-Галицької Митрополії УГКЦ, та інші злободенні душпастирські потреби. Особливу увагу було приділено питанню вдосконалення релігійно-культурного життя Митрополії, а саме, такій його важливій частині, як прочанська діяльність. Як вислід дискусії над цим питанням було вирішено створити при Митрополичій курії посаду координатора у справах релігійно-культурних прощ та призначити в кожній Єпархії відповідального за такий вид туристичної діяльності, а також, перевірити у Єпархіях стан відпустових місць і привести їх до належного стану, де в цьому є потреба.

На цій Сесії Митрополичого Синоду, як і на кількох попередніх, досить широко дискутувалось питання структурного забезпечення Митрополії та зроблено відповідні структурні зміни та доповнення, про які можна буде довідатись з Постанов Шістнадцятої Сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ.

Секретаріат Синоду Єпископів

Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.