НЕЗАБАРОМ БУДЕ СТВОРЕНО НОВУ МІЖ’ЄПАРХІАЛЬНУ КОМІСІЮ У СПРАВАХ СІМ’ЇКИЄВО-ГАЛИЦЬКОЇ МИТРОПОЛІЇ УГКЦ

Наприкінці червня у приміщенні конференційного залу Святоюрських митрополичих палат відбулася нарада голів та представників єпархіальних комісій у справах сім’ї, на яку прибули священики та миряни з більшості єпархій УГКЦ в Україні. У роботі наради взяв участь Блаженніший Любомир Кардинал Гузар.

Після вступного слова Глави УГКЦ, у якому він наголосив на потребі створення Митрополичої комісії у справах сім’ї, усі учасники зустрічі зосередили свою увагу на «Проекті загальних положень», котрий, власне, і повинен стати юридичною основою для створення та функціонування комісії у справах сім’ї Києво-Галицької Митрополії УГКЦ.

Було чітко визначено склад майбутньої комісії, котра, окрім голови, заступника та секретаря, включатиме також по одному учаснику від кожної єпархії чи екзархату УГКЦ в Україні. Учасники наради також чітко зазначили у статутному проекті головні завдання комісії та її членів, наголошуючи на потребі співпраці з Папською Радою у справах сім’ї та необхідності ініціювання методологічних розробок та програм, спрямованих на вирішення родинних проблем в обставинах, що складаються у нашій державі.

Після наступної зустрічі, яку заплановано на липень, учасники міжєпархіальної ради представлять остаточний «Проект загальних положень» для затвердження Адміністратором Патріаршої курії Преосвященним Владикою Глібом Лончиною.

На завершення, присутній на зустрічі директор Інституту родини при ЛБА Юрій Підлісний зробив коротеньку презентацію нового наукового видання, у якому зібрано українські переклади усіх документів Католицької Церкви про шлюб та сім’ю від часу понтифікату папи Льва XIII до Івана Павла II.

Прес-секретар Глави УГКЦ

о. Юрій Саквук

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.